Rozhovor s Aničkou Lavkovou

1. Od koľkých rokoch beháš, kde si začínala a koľko postov si už vyskúšala?

S hasičským športom som začala v ôsmich rokoch na základnej škole v Spišskom Bystrom. Môj prvý post bol ľavý prúd ale vyskúšala som aj rozdeľovač, kôš, stroj a spoj savic.

2. Aktuálnu sezónu beháš za ženský tím Bijacovce. Ako prebiehajú spoločné tréningy?

Tréningy sú super. Keďže sme sa len nedávno dali dokopy, tak sa na trénigoch snažíme zohrať ako tím. Všetci sú veľmi ochotní a milí. Veľkou výhodou je mužský tím, ktorý nám stále pomáha.

3. Taktiež si súčasťou ženskej reprezentácie. Ako si sa dostala do reprezentačného tímu?

Po oznámení dátumu MS sa niektoré členky tímu nemohli zúčastniť a tak ma tréner Vladimír Suržin oslovil aby som sa pripojila do tréningového procesu a tak sa mohla zúčastniť MS na Slovensku. Bola som veľmi nadšená.

4. Keďže to nieje tvoja prvá sezóna v RHLS. Ako sa ti páči liga? Máš aj obľúbene ligové kolo, kde sa ti beží najlepšie?

Liga je o veľa lepšia ako PHL ktorú som predtým bežala. Najviac sa mi páči kvalita tratí a atmosféra. Skvelé sú aj vzťahy medzi tímami a snaha obetovať tomu veľa času ktorá so sebou nesie aj výsledky. Obľúbené kolo je v Bystrej síce to nie je ľahká trať ale je to prvá súťaž a okolie je prekrásne.

5. V ženskej kategórii RHLS máme aktuálne 5 ženských družstiev, čo by si odkázala ženským tímom aby sa pridali do ligy? Čo by mohlo byť motiváciou, ktorú možno nevidia?

Aby určite vyskúšali aspoň jednu súťaž z ligy. Je to iný pocit behať na tratiach ktoré sú výborné upravené. Priebeh súťaží je veľmi dobre organizovaný a náradie je veľmi vyrovnané takže je to naozaj o tvrdej práci na tréningoch. Najsilnejšia motivácia je prekonávanie samého seba. Preto ženy potrebujú ligu kde majú priestor rozvíjať sa a to podľa mňa rhls je.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.