1.kolo RHLS 2017 – Bystrá

Po dlhej a nekonečnej zimnej prestávke začalo v sobotu 27.mája 2017 to na čo sme už všetci netrpezlivo čakali. Úderom 12tej hodiny začal už 7.ročník „rodinných“ stretnutí s názvom RHLS.

Áno..rodina RHLS sa zišla na 1.kole ročníka 2017, ktoré sa konalo v obci Bystrá (okr. Brezno). Poviete si, že čo má Bystrá, a vôbec okres Brezno spoločné so Spišom. Zemepisne ani dejepisne nás veru nespája nič, no to čo nás spája je oveľa silnejšie – láska k hasičskému športu. Nakoľko naše družstvo je v RHLS len druhý rok, úlohu usporiadať spomínané prvé kolo sme brali so cťou a rešpektom.

Súťaže sa zúčastnilo dokopy 26 družstiev, z toho 19 mužských a 7 ženských. Za teplého, slnečného počasia otvorili súťaž domáci muži z Bystrej, ktorí vo svojom pokuse dosiahli čas 14,23 s. (PP 14,17 s.). Ako druhé sa predstavilo opäť družstvo z okresu Brezno a to muži z Drábska, ktorým prvý pokus veľmi nevyšiel a do tabuľky prvého kola si zapísali čas 20,42 (LP 17,31 s.) s. Veľká pozornosť bola venovaná aj vicemajstrovi minulého ročníka – Štôlskemu A-čku, no po útoku boli páni pochopiteľne s časom 15,86 s. (PP 15,22 s.) nespokojní. Jedno kvalitné družstvo striedalo druhé, a nasledovalo tretie najlepšie družstvo minulého roka – Nižné Ružbachy. Žiaľ pokus nedopadol podľa predstáv týchto borcov, a do tabuľky sa zapisovalo neslávne – NP. Všetky oči na trať ! – to boli slová komentátora Ferka Teplického keď sa na základni pripravovali minuloroční víťazi RHLS a ešte stále majstri Slovenska z obce Spišský Štvrtok. Chalani potvrdili svoju kvalitu a padla druhá 14tka súťaže. Spišský Štvrtok si do tabuľky prvého kola zapísal čas 14,94 s. (LP 14,85 s.). Nasledovala Spišská Nová Ves a Žakovce, ktoré bohužiaľ do tabuľky zapísali NP. Prvé kolo bolo bohužiaľ na ďalšie štrnástkové výsledné časy chudobné. Nepodarilo sa to nasledujúcemu B-čku zo Štôly, Stratenej, personálne vymeneným Bijacovciam, skúsenej Revúčke, chlapcom z Gašparova, nováčikovi z Hronca, Spišskej Starej Vsi ani zvyšným družstvám, ktoré uzatvárali prvé kolo. V ženskej kategórii nedominoval po prvom kole nikto iný ako ženy zo Spišského Štvrtku s časom 17,56 s., nasledovali veľmi pekné útoky dievčat zo Spišskej Soboty, či domácich žien z Bystrej. Nezaostávali ani Mlynčeky a Ihľany. Prvé kolo nevyšlo ženám z Bijacoviec a družstvu Fire Team Stars.

Po občerstvení a menšej prestávke začalo druhé kolo, v ktorom sa očakávalo, že začnú konečne padať lepšie časy. Hneď v úvode druhého kola sa to nepodarilo domácim mužom, ktorí po problémoch na pravej strane zaznamenali čas 16,47 s. (LP 14,17s.) a do konečnej tabuľky sa zapísal čas 14,23 s. z prvého kola. Veľmi tesné to bolo v druhom kole medzi favoritmi z Nižných Ružbách s časom 14,71 s. a Spišským Štvrtkom s časom 14,74 s. Žiaľ ani v tomto kole sa medzi veľmi kvalitnými tímami nenašiel premožiteľ spomínaných troch družstiev. V ženskej kategórií si čas vylepšili líderky zo Spišského Štvrtku na pekných 17,17 s. (PP 16,56 s), rovnako si polepšili Mlynčeky s výsledným časom 20,25 s. a trojicu najlepších ženských družstiev 1.kola RHLS uzatvorila Spišská Sobota. Domáce ženy obsadili zemiakovú pozíciu pred družstvami Fire Team Stars, Ihľany a Bijacovce. Najlepší zostrek u mužov si s časom 14,17 s. delili prúdari z Bystrej a najlepší zostrek u žien zaznamenal pravý prúd Spišského Štvrtku v čase 16,56 s.

Po odovzdaní cien, pohárov, putovných pohárov, sošiek a medailí, nasledovala spoločná fotka, ktorá sa nám do pamäti vryje už len ako spomienka na 1.kolo RHLS, po prvý krát na Horehroní – Bystrá, 27.05.2017. Verím, že ste boli u nás spokojní a tešíme sa na najbližšie stretnutie v nedeľu 04.júna v Spišskom Štvrtku.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.