3.kolo RHLS 2017 – Sp.Nová Ves

Tohtoročný seriál RHLS sa nesie v peknom slnečnom a teplom počasí. Nebolo tomu inak ani v Spišskej Novej Vsi, kde sa v sobotu 24.6.2017 zišli tími na 3.kole RHLS.

Za veľmi pekného a horúceho počasia sa na pravé poludnie začal boj o ďalšie cenné body. Súťažiacich už tradične privítal a pár slov povedal tajomník DHZ Spišská Nová Ves Ing. Vladimír Buc a poprial všetkým veľa úspechov. Následne vystúpil predseda RHLS Lukáš Solár, ktorý svojim tradične dlhým príhovorom pozdravil súťažné tími a technické podmienky ohľadne súťaže a novoveskej naberačky predniesol Imrich Kaleta.

Po samotnom nástupe sa už všetko sústredilo na základňu, kde sa začalo s prípravami na 1.pokus domácich, ktorí svojim štandardným časom 15,46s splnili predpoklady. Trať pripravená v rámci pravidiel na slušnej úrovni mala samozrejme predpoklad na oveľa lepšie časy. To v prvom kole potvrdil o pár minút aktuálny líder tabuľky z Bystrá s časom 14,17s a kedže tento čas sa už nepodarilo prekonať žiadnemu tímu právom im patrilo 1.miesto. Na 2.mieste s časom 14,39s sa umiestnil Spišský Štvrtok a na 3.mieste po malom zavahaní na ľavej strane s časom 14,42s ,ale s najlepším zostrekom celej súťaže 13,81s skončila Štôla. Ženskej kategórii stále kraľuju dievčatá zo Spišského Štvrtku a svoju aktuálnu formu a dominanciu predviedli aj v tomto kole, keď v prvom pokuse s časom 17,49s nedali šancu súperkám a odniesli si najcennejšiu trofej a dalších 20 bodov do tabuľky, v ktorej zatiaľ suvernne vedú. Za nimi na 2.mieste s taktiež pekným časom sa umiestnili dievčatá z Bijacoviec a podiové umiestnenie uzatvára na 3.mieste s časom 18,09s Spišská Sobota .

Po ukončení hlavnej časti súťaže sa pokračovalo v súťažení a to 3.ročníkom novoveskej naberačky. Súťažilo v kategiách muži a ženy. Prihlásilo sa 16 dvojíc, z ktorích sa darilo najviac Spišskému Štvrtku, ktorí si odniesli ceny za prvé miesta v oboch kategoriách.

Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa koná v Žakovciach 15.júla.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.