Rozhovor s Ľuboslavom Havírom

Ďalší rozhovor je s členom nového súťažného tímu v RHLS , DHZ Oľšavce – Ľuboslavom Havírom. Chlapci z tohto DHZ budú za RHLS cestovať až z okresu Bardejov.
1. DHZ Oľšavce su novým účastníkom RHLS v sezóne 2017. Čo Vás presvedčilo zapojiť sa do tejto ligy aj napriek dialke, ktorú budete z okresu Bardejov cestovať?
ĽUBO – Doteraz sme behali len okresné ligy a v minulej sezóne sme pochopili ,že za kvalitou sa vycestovať oplatí.
2. Povedz nám niečo o Vašom tíme, koĺko obyvateľov má obec, koľko členov máte v DHZ, ktorý rok behávate, aké ligy ste v minulosti behali. Aký je Váš osobný rekord?
ĽUBO – Olšavce su malá obec s približne 350 obyvateľmi. Členskú základňu členov DHZ sme sa rozhodli pretriediť, lebo už nie všetci boli aktívni. Členská základňa DHZ Olšavce má momentálne 25 členov. Na otázku koľko rokov behávame by mali odpovedať asi starší členovia. Ja začínam svoju 15-tu aktívnu sezónu a keď som začínal, tak sa už behalo vo veľkom. Čiže nejakých 20 rokov už tomu bude, čo DHZ Olšavce behávaju hasičské súťaže.
Behávali sme Bardejovskú ligu od jej založenia až do minulej sezóny kedy sme sa kôli interným nezhodám rozhodli prejsť do Svidnickej okresnej ligy, ktorú sa nám podarilo vyhrať. Ale konkurencia v nej nebola ani veľká ani silná a práve preto sme sa rozhodli pre RHLS. Tak sme tu.
Čo sa týka rekordov, na C42 mame tuším 14:55 a na C38 to bude naša premierová sezóna.
3. Boli ste už na nejakom kole RHLS v minulosti?
ĽUBO – V minulosti sme sa raz zúčastnili kola RHLS v roku 2014 v N. Ružbachoch kde sme obsadili 3 miesto.
4. Aké ciele máte do sezóny 2017?
ĽUBO – Ak by sa nám podarilo skončiť v celkovom poradí RHLS do 10 miesta.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.