10.kolo RHLS 2016 – Bijacovce

Slnečný deň sobota 3.9.2016 . Chladené pivko, klobáska, bezvetrie no deň ako stvorený na rodinné stretnutie niekde pri grile. Pre mňa deň presne ako opisujem no strávený v kruhu mojej hasičskej rodiny menom RHLS. Ako liga začala v Máji prvým kolom tak sa niesla až po finále.

Vyrovnaná široká špička nováčikovia druhoročiaci no aj taký ktorý striedali výkon hoden majstra s totálnym sklamaním. No počkajte všetci príde nová sezóna a všetko môže byť ináč na majstra je adetpov toľko že ich môže počas zimnej prestávky zo päť pribudnúť.

Ale vráťme sa k tomu čo som vlastné chcel a to je finále RHLS 2016 Bijacovce. Klasické ukončenie ligy a nebolo tomu ináč ani tento rok. Začiatok klasický. Trať rýchla ako môj príhovor no po Ružbachoch kde som pre Ada rečnil som doma už nejako nemal čo povedať ešte že ma zachránil náš pán starosta Mgr. Ján Pivovarníček a mohli sme začať.

Prvý pokus finále patril klasický nám teda Bijacovciam. Príprava prebehla dôkladne Palko skontroloval ako mal vystrel rozbeh útok bum a osobák je na svete 14,14 Pp 14,11 . Kľudne a pokojné môžem povedať najlepší výkon sezóny. Sezóny ťažkej preťažkej a aspoň takéto vylepšenie chute. Začiatok a látka bola nastavena dosť nízko no bol to prvý pokus a čakalo nás ešte celé štartové pole ktoré bolo odhodlané tento čas vylepšiť.

Prvé kolo nám prinieslo šesť 14-stok a najviac sa k nám priblížil časom 14,33 Spišský Štvrtok ale bola aj kopa teamov čo svoj pokus dá sa povedať pokazili a to sľubovalo v druhom kole ešte veľký boj. Druhé kolo nám dalo víťaza. Po krásnom útoku a ako chalani vravia najlepšom doposiaľ v sezóne zapísali Nižné Ružbachy čas 14,11 a obehli nás o 3 stotinky no čas na ľavo bol ešte lepší a to 13,72. Svoje pokusy si zlepšilo ešte pár teamov a medzí nimi Žakovce časom 14,17 Ekospol a Revúčka rovnakým časom a to 14,54. Spišská Nová Ves si zabehla neviem to isto no myslím že osobák 14,66. Mužská kategória ukázala kvalitu a silu akú RHLS mala počas celej sezóny a 12 teamov stlačili svoj čas na finále pod 15 sekúnd. Už ste mali určite pocit že som zabudol ale kdeže ženská kategória bola na finále a ukázali nám ženy že to vedia a veľmi dobre vedia.

V prvom kole ako prvé na svoj pokus nastúpili ženy Ihľany ktoré sa ukázali časom 19,47 na právo to bolo ešte lepšie 18,63 . Hneď po nich nasledovali ženy Mlynčeky ktoré bojovali o celkové tretie miesto so ženami Mier SNV. Mlynčeky 18,97 no po prestreku na právo celkovo až 22,33 čiže spokojnosť určite nebola. Ich súperky Mier SNV si hneď svojím prvým pokusom zapísali čas 17,87 a viedli tento mini súboj no čakalo nás ešte druhé kolo. Domáce dievčatá Bijacovce moja pýcha a radosť. V tejto sezóne dokazujú že tvrdá drina sa vypláca a čo viem ??? Budú ešte lepšie. Svoj prvý pokus zastavili čas na časomiere 18,86 a ešte lepšie to bolo na právo kde bol čas 18,65 no spokojnosť tam nebola lebo sme vedeli že máme na viac a doma je motivácia ešte o to väčšia. Majsterky zo Spišského Štvrtku si v prvom pokuse zapísali čas 20,21 po chybyčkách ktoré sa stávajú a patria k tomuto športu. Poviem pravdu pre organizačné povinnosti neviem čo sa stalo. Ale veď máme videá tak mi dajte chvíľku …….. som tu a bol to košík. Ten robil problémy.

Posledné medzi ženami nastúpili dievčatá z Plešivca časom 22,62 no po výrazných prestrekoch určite neboli spokojné. Druhé kolo Ihľany ženy sa snažili no časom 21,38 svoj prvý pokus nevylepšili. Mlynčeky bojovali no nakoniec časom 19,75 Mier SNV nepredbehli a obsadili celkové štvrté miesto v lige. Mier po oslave bronzu zapísal čas 31,12 no to už nič nezmenilo. Bijacovce ženy po dôkladnej a riadnej rozcvičke nastúpili plné odhodlania na trať ukázať nielen domácim divákom čo vedia. Rozbehnuté to bolo viac než krásne a už som sa aj videl ako blonďák keď vyplo stroj.

Po rýchlej kontrole a zistení závady ( zavretý benzín ) sme za potlesku divákov opustili trať. No toto ma bude žrať ešte veľmi dlho. Spišský Štvrtok časom 17,10 Pp 17,03 potvrdil svoje kvality. Dievčatá po prvom nezdare ukázali že v tejto sezóne kraľovali lige pevne a vyhrali ju zaslúžene. Plešivec si druhým pokusom svoj čas vylepšil na 21,18 ale taktiež určite neboli dievčatá spokojné. Prestreky to je to čo tento team ak zredukuje môže kľudne naháňať najlepších.

Hneď po poslednom pokuse súťaže nasledovali klasické útoky výberov all-star z celej sezóny. Ženy po malom zaváhaní na košiku dosiahli čas 20,20. U mužov ako prvý nastupil výber číslo 2 a časom 14,60 ukázal svoju kvalitu. Výber 1 a teda to najlepšie čo liga má a časom 14,05 len potvrdil svoju obrovskú kvalitu. Nebola by táto liga tak zaujímavá ak by svojím vernim fanúšikom nepripravila prekvapenie. Utok si skúsilo aj vedenie ligy spolu s rozhodcami. No keďže vedenie ma členov ktorý sú aj aktívny hasiči aby sme to nemali ľahké tak sme trošku zmenili posty. Čas to mohol byť aj celkom pekný. Zadok nabral ako snáď už 10 rokov nie a po famóznom zostreku pokladnika a obrovskom prestreku predsedu to bol čas 17,8 . Škoda. Hlavné je že sme sa zabavili.

Po prestávke nasledovalo vyhodnotenie finálového kolo a taktiež aj celého ročníka 2016. Tak a menšia kapitulácia finále.

Muži: 1. Nižné Ružbachy 14,11 2. Bijacovce 14,14 3. Žakovce 14,17
Ženy: 1. Spišský Štvrtok 17,10 2. Mier SNV 17,87 3. Bijacovce 18,86

Celkové vyhodnotenie sa nieslo v zelených farbách. Ženská kategória po dominancii žien zo Spišského Štvrtku ktoré sa stali majsterkami sa nám na striebornom stupienku umiestnili Bijacovce ženy a bronz patrí Mieru SNV. Už teraz sa teším na sezónu 2017. U mužov to bolo taktiež nalajnovane jedným smerom a to takým že Spišský Štvrtok sa stál majstrom v sobotu. Plne zaslúžene a po skvelých výkonoch. Na druhom mieste skončila Štôla A no a bronz putuje k chalanom z Nižných Ružbách.

Po vyhodnotení už nasledovala len jedna posledná vec a síce pár mojich slov. Vraj ma nebolo počuť tak ešte raz takto. Blahoželám víťazom k súper sezónam a zároveň aj všetkým teamom ligy lebo bez Vás by RHLS nikdy nebola tam kde je.

To nie vedenie alebo reklama dostáva túto ligu do povedomia ľudí ale ste to vy súťažiaci lebo vaše výkony idú do sveta a dodávajú lesk lige. Zároveň ďakujem všetkým sponzorom ktorý nás podporili a v neposlednom rade patrí moje veľké ďakujem rozhodcom ktorý odviedli skvelú prácu.

Ešte raz ďakujem a teším sa na sezónu 2017. RHLS jeden team jedno srdce

Lukáš Soľár Preseda
výboru RHLS

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.