4.kolo RHLS 2016 – Sp.Nová Ves

Dňa 2.júla pokračoval seriál RHLS 4.kolom v Spišskej Novej Vsi, ktorá od vedenia RHLS dostala dôveru a prednosť pred Ihľanmi.Po už tradičnej kontrole trate rozhodcami bol vyhlásený nástup, kde svojich pár slov povedal tajomnik DHZ Spišská Nová Ves p. Ing. Vladimír Buc a poprial všetkým veľa úspechov.

Následne vystúpil predseda RHLS Lukáš Solár a technické podmienky ohladne súťaže a novoveskej naberačky predniesol Imrich Kaleta.V mene mesta Spišská Nová Ves vystúpil a pozdravil všetkých súťažiacich p. Peter Klein. Po samotnom nástupe sa už všetko sústredilo na základňu, kde sa začalo s prípravami na 1.pokus domáceho družstva zo Spišskej Novej Vsi. Sľubne vyzerajúci začiatok útoku sa po už tradičných prestrekoch na oboch stranách čas zastavil na hodnote 16,30 s čím samozrejme chalani spokojný neboli.Trať pripravená v rámci pravidiel na slušnej úrovni mala samozrejme predpoklad na oveľa lepšie časy. To v prvom kole potvrdilo hneď niekoľko tímov v podaní mužov z Nižných Ružbach, ktorí po pekne rozbehnutom útoku nastavili laťku vysoko a dosiahli čas 14,61. Ich prvenstvo však hneď v zápätí strhli na svoju stranu muži zo Štôle „A“ a s časom len o 1 stotinu lepším sa zaradili na priebežné 1.miesto.

Naši majstri zo Spišského Štvrtku tiež neostali nič dlžní a časom 14,71 sa svojim druhým pokusom zaradili na priebežné 3.miesto. Tento stav ostal nezmenený do konca súťaže, takže sa poradie na prvých 3.miestach už nemenilo. Spomedzi neligových družstiev by som spomenul mužov z Markušoviec, ktorí svojim atypicķým „hurá systémom“ otvorili ústa aj samotnému moderátorovi, keď s časom 15,66 sa ukázali v dobrom svetle aj medzi kvalitnými družstvami s RHLS.

Pri žienkach sa najlepšie darilo Spišskému Štvrtku, ktoré časom 17,25 vyhrali a zároveň vytvorili nový rekord ligy v ženskej kategórii. Druhé miesto s časom 18,91 patrilo ženám z Bijacoviec a tretie miesto si odniesli novačikovia ligy žienky z Mlynčekov, ktorím na to stačil čas 19,98. Počasie vydržalo takmer do konca aj keď nástup sa už niesol v podaní letnej búrky.

Po krátkej prestávke spôsobenej dažďom sa pokračovalo v súťažení a to 2.ročníkom novoveskej naberačky. Súťažilo v kategiách muži a ženy. Z 13 prihlásených sa porarilo spĺniť úlohu len 4 družstvám. Medzi mužmi sa najlepšie darilo Spišskej Sobote a v nežnejšej kategórii žienkam z Plešivca. K zdarnému priebehu celého kola prispeli aj členovia DHZ SNV dobrou klobáskou a občerstvením začo im patrí veľķá vďaka. Rovnaká vďaka patrí všetkým sponzorom a partnerom ligy.

Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa koná v Žakovciach 16.júla

Tomáš Faltin, veliteľ DHZ Spišská Nová Ves

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.