Rozhovor s Lukášom Soľárom

1. Na jarnom sneme si bol zvoleny za predsedu aj na dalsie funkcne obdobie. Ake vizie mas v RHLS pre dalsie 2rocne funkcne obdobie?
Lukáš – Keďže som v lige od jej začiatku zažil som toho dosť veľa. Pri mojom prvom zvolení som nastupoval na funkciu predsedu v očakávaní čo môžem vlastne čakať lebo ako všetci vieme liga na tom nebola najlepšie. No RHLS sa za dva roky dostala na oveľa vyššiu úroveň čo nabudilo nás vedenie a pritiahlo aj teamy do ligy. Ak mám pravdu povedať pred voľbami som sa pohraval s myšlienkou ukončenia pôsobenia v RHLS tak aj v našom teame ale po rozhovore s pár ľuďmi som sa rozhodol a myslím že dobre pre pokračovanie. Moje vízia ligy do budúcna ???? Prvou je pre mňa rozšírenie kôl z terajších 10 na 12 no základná podmienka je pre mňa že záujem organizátorov musí byť väčší ako je navrhovani počet kôl. Prvoradá je kvalita nie kvantita . Kvalita trate je v tomto športe základ .
Druhou je že by som veľmi rád dostal ligu viac do povedomia ľudí v našom regióne. Veď pozrime sa kde je futbal ktorý ma pevne pravidlá svoj zväz ľudia na zápasy chodia aj keď nemajú svoju kvalitu no my hasiči sa na niektorých súťažiach bojíme aby sme aké také publikum mali. Sme horší ako futbalisti ???? Isto nie . Kto sa pozrie akých športovcov nájde len v našej RHLS pochopí co znamená dať do toho srdce a koľko driny a obety stojí za vysledkami ktoré dosahujeme.
Tretie zlepšiť marketing. Kto ma pozná vie že som veľký fanúšik amerických športov kde je marketing – reklama na vysokej vysokej urovni. Ak to dosiahneme tak liga bude v povedomí ľudí čo priláka sponzorov a taktiež teamu aby si RHLS skúsili a zostali súčasťou ligy.
Na to všetko je ale potrebný skvelý team či vo vedení ale dobrovoľníkov v lige ktorý ja okolo seba mám .Tak už len to pekne dosiahnuť.
2. Ako vidis tento rocnik v RHLS 2016, kedze sa liga zasa rozrastla?
Lukáš – Liga sa rozrastá prichádzajú nový ako sa vracajú aj starí účastníci. Od ročníka 2016 očakávam veľký boj od prvého po posledné kolo . Všetko sa ukáže postupne . uvidíme kto v zime makal viac a kto menej. RHLS 2016 sľubuje vyrovnaní boj ako u žien tak aj mužov. Ale majster môže byť len jeden tak si to poďme rozdať pekne športovo na tratiach RHLS.
3. Ako Bijacovce sa zucastnujete kazdorocne mnohych sutazi, na pozicii kosikara neodbehnes po celej trati no skus nam povedat kde sa Ti beha najlepsie v RHLS. Ktora trat to je ?
Lukáš – Neodbehnem veľa to je pravda no musím sa zastať nás všetkých kosiarov. Keby nás nemáte tak kto vám tu vodu pošle???? 😀
Každá a jedna trať má svoje kvality.
No Najlepšie to je na domácej pôde kde sa viem veľmi motivovať a mimo domácej by som povedal že rád behavam trať v Niznych Ruzbachoch a Spišskej Starej Vsi.
Ak by ste chceli vedieť aj trať pre mňa najťažšiu tak to je mimo ligu a je to Široký Dul kde sa mi vôbec nedarí ale verím že raz to zlomim.
4. V roku 2013 ste Bijacovce zvitazili v RHLS a taktiez ste sa stali aj majstrami vychodu. Aky je to pocit?
Lukáš – Vyhrať je ligu je to najviac čo môžeš v tom danom ročníku dosiahnuť. No stať sa skutocnim víťazom je dlhodobá životná cesta.
Rok 2013 bol pre nás najlepší. Ligu sme vyhrali po tvrdom boji až na poslednom kole u nás doma. No celý ročník bol dá sa povedať na vážkach kde rozhodlo aj to povestné šťastie .
Majstri východu pre niekoho súťaž čo nemá úroveň no pre nás splnený sen, ktorý v našich hlavách rezonoval od roku 2008 že raz to bude naše. Po poslednom útoku ktorý odbehli Nizne Ruzbachy a videl som že je to naše som mal pocit veľkého víťazstva a uznania že naša snaha a tréning neboli zbytočne. Veď kto tu vtedy bol mal možnosť vidieť tie oslavy a Bohuš nikdy nezabudne na ten pocit keď na ňom pristane malé lietadlo ako ja 😀
Ako vravím pre mňa a celú partiu splnený sen. No je to za nami a čakajú nás ďalšie výzvy ktoré chceme spoločné dosiahnuť.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.