Rozhovor s Oliverom Kollárom
  1. Skús nám opísať kto ťa viedol, alebo čo ťa viedlo k hasičskému športu a odkedy ho beháš?

K hasičskému športu ma v roku 2015 priviedol náš predseda Milan Mudrák, ktorý obnovil Dobrovoľný hasičský zbor v Huncovciach. Predtým som o tom športe takmer netušil. Za to že robím tento šport, ktorý mi veľmi prirástol k srdcu, vďačím práve jemu a jeho práci.

 

  1. Vidíme ťa na prúde v drese Huncoviec. Behal si iný post v minulosti, prípadne za iné tímy?

Keď sme v roku 2015 začínali, odbehol som niekoľko súťaží na béčkach. Potom som sa postupne presunul na prúd a tam som už ostal. Vyskúšal som si raz súťažne aj nalievanie. To ma mimo prúdu baví asi najviac. Ale o tento post máme v Huncovciach postarané veľmi dobre, takže sa držím toho svojho.

Za iné tímy som toho veru odbehal dosť. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že ja nepoviem nie, ak niekto  potrebuje pomôcť. Najradšej, čo sa týka iných družstiev najradšej spomínam na obdobie v Reľove, chalani ma fakt veľa naučili a zažil som toho s nimi naozaj veľa. A taktiež na chvíle strávené s borcami so Stratenej. Veľká škoda, že tieto družstvá už na súťažiach nestretávame. Tých tímov, za ktoré som si odbehol bolo fakt veľa, a tak to už radšej nepočítam 😀

 

  1. Aký máš svoj osobák na prúde?

Môj oficiálny osobák je 14,04 s z RHLS v Spišskom Štvrtku v roku 2018.

 

  1. Už minulý rok sme videli Huncovce na “bedni” v Gašparove, posledné kolo ste dokonca vyhrali, aký je to pocit pre teba pre tím? Aj ste niečo pooslavovali? 😃

Ak by som použil športovú terminológiu tak na oslavy veľmi nebol priestor. Na prvé dve kolá sme vyrazili s dosť improvizovanou zostavou, keďže viacerí členovia mali iné povinnosti. Samozrejme, víťazstvo nás veľmi potešilo a dodalo energiu do ďalších kôl, do ktorých si dúfam prenesieme aj aktuálnu formu. Sezóna sa však len rozbieha a ja pevne verím, že ešte budeme mať čo spoločne osláviť.

 

  1. Ktorá súťaž alebo ktorá trať je pre teba najobľúbenejšia?

Je veľmi ťažké z talónu vybrať jedno kolo, keďže všetci organizátori sa do toho snažia vložiť maximum, a je vidieť veľký vzostup kvality tratí. Páči sa mi všade, kde si dá organizátor záležať a dá do toho srdiečko.

Veľmi dobre sa mi vždy bežalo v Spišskom Štvrtku, Bijacovciach alebo z novších organizátorov v Gašparove. Taktiež Ľubica veľmi milo prekvapila.

  1. Čo by si odkázal mladým ľuďom alebo deťom, aby ich to namotivovalo pridať sa k hasičom?

Tak ako každý šport aj tento stojí kopu síl, energie, potu, sĺz, sklamaní, prehier. Ale ten výsledok za to stojí. Spoločne s ďalšími 6 ľuďmi vytvoríte dokonalý súlad. Musíte sa spoľahnúť jeden na druhého a tak vznikajú jedinečné a silné priateľstvá. Keď sa vám to podarí, zrazu stojíte na stupňoch víťazov obklopený najväčšími rivalmi a priateľmi zároveň. Je to nezabudnuteľný a jedinečný pocit, ktorý prajem každému zažiť.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.