2.kolo RHLS 2022 – Drábsko (Sihla)

Regionálna hasičská liga Spiš sa po prvom kole organizovanom v blízkej obci Hronec presunula do vrchárskej obce Drábsko.

Po zaznení štátnej hymny a príhovorov starostov obcí Drábsko, Sihla, Lom nad Rimavicou sa za krásneho slnečného počasia vydali na trať súťažne tímy. V mužskej kategórii si zmeralo sily 16 tímov, z toho jeden neligový – Kremnica.

V mužskej kategórii sa najviac darilo chlapom zo Štôle. Opäť po 2 ročnej prestávke dokázali u nás obhájiť prvenstvo a po druhýkrát získali aj putovný Vrchársky pohár. Ich víťazný čas bol 14:24 s, ale v druhom pokuse ukázali, že túto hranicu vedia pokoriť a s časom 13:85 na pravom prúde získali aj ocenenie za najrýchlejší prúd. Na druhom mieste sa umiestnili muži z Bijacovce a to s časom 14:47 s z druhého pokus. Liptovská Teplá si u nás zabehla svoj osobný rekord a s časom 14:95 s z prvého pokusu získali 3. miesto.

V ženskej kategórii sa predstavilo 7 tímov, z toho jeden neligový – Spišský Štvrtok Dorky. Prvenstvo znovu obhájili ženy z Bijacoviec a s časom 18:89 z druhého pokusu brali plný počet bodov a zároveň už po druhýkrát putovný Vrchársky pohár. Ženičky z Liptovskej Teplej si chceli uchmatnúť víťazstvo na svoju stranu a skoro sa im to podarilo. S časom 19:26 s sa umiestnili na 2. mieste, ale zostrek na ľavom prúde, 17:73 s, brali ocenenie za najrýchlejší prúd. Na treťom mieste sa s časom 20:09 s umiestnili ženičky zo Spišskej Novej Vsi.

Všetkým zúčastneným ďakujeme a dúfame že sa Vám u nás páčilo.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.