Rozhovor s Dominikom Šimom – Shagy2301
  1. Skús sa nám predstaviť odkiaľ pochádzaš, kde pôsobíš a ako dlho si súčasťou hasičského športu.

Ahojte,
ako iste mnohí viete, podporujem hasičský šport primárne z poza počítača, či objektívu kamery alebo fotoaparátu. Som proste shagy2301. Snažím sa Vám priniesť čo najviac obsahu z hasičských súťaží, hlavne vo forme videí a fotiek, ale tiež štartoviek, či live výsledkového servisu. Počas sezóny môžete sledovať aj live streamy, ktoré robím pod hlavičkou FireTV.cz. Súčasťou hasičského športu som minimálne od roku 2004 (tam siahajú moje spomienky 😀 ). Vtedy som začal aktívne behávať. Časom prišla zvýšená požiadavka po videách, a tak som si aj ja zaobstaral kameru, vtedy ešte len zapožičanú od kamaráta a začal som točiť útoky (zo začiatku len tam, kde sme s družstvom z Hankoviec išli na súťaž) a zdieľať ich na Youtube. To sa písal rok 2011. Áno, tento rok je to 10 rokov, čo zverejňujem videá touto formou. Postupne, ako roky plynuli, som zlepšoval svoju techniku, kvalitu videí a rozširoval pôsobnosť.  Približne v roku 2016 som si zakúpil nejakú prvú fototechniku a začal riešiť aj fotenie. Samozrejme, nedá sa zvládať točiť aj fotiť naraz, a tak som si postupne vybudoval tím super ľudí, ktorí chodia so mnou na rôzne súťaže a berú do ruky fotoaparát alebo sa postavia za kameru. Za tie roky sa prirodzene vytvorili kamarátstva a preto najčastejšie môžete so mnou na súťažiach stretnúť Moniku, Vicky, Denisa a občas aj Sašu, Mimu, Kuba a mnohých ďalších.
A približne v rovnakom čase, ako som sa pustil do fotiek, spustil som do prevádzky portál na tvorbu štartoviek, zdieľanie výsledkov a mnoho ďalších vecí. Veď pozrite si to sami https://firesportresults.eu/ . Stále sa snažím tento portál posúvať dopredu, aby ste mali k dispozícii čo najviac informácii, v čo najprehľadnejšej forme. Som rád, že tento systém používa aj RHLS a verím, že k spokojnosti.

 

  1. Čo sa ti na ligových kolách RHLS a celkovo na našej lige páči?

Na RHLS sa mi páči to, že je to liga, kde behajú tímy, ktoré sa rešpektujú a že je na súťažiach veľmi dobrá, uvoľnená atmosféra a to aj vtedy, keď ide o boje v rámci umiestenia v lige. A hlavne pravidelné organizovanie dvojkôl na Horehroní (ktoré nám aktuálna situácia zobrala) je jedinečné v rámci východnej polovice Slovenska.

 

  1. Máš nejakú obľúbenú trať, resp. kolo v kolotoči RHLS? Ak áno prečo?

Popravde, nemám obľúbenú trať. Ani veľmi nemôžem mať, lebo pri tom striedaní tratí, nie len v rámci RHLS, ale aj ostatných líg, ktoré točím, je veľmi ťažké si nejakú vybrať. Môj pohľad na súťaže je primárne taký, že ak tam mám dobré miesto na natáčanie videí, vyjde počasie (čo organizátor neovplyvní) a je dobrá nálada bez technických problémov, je to pre mňa príjemná súťaž.

 

  1. Kto je tvojím favoritom v RHLS v sezóne 2021?

Rovnako, ako v prípade tratí, ani medzi tímami nemám favoritov. Je pravda, že s niektorými sa poznám lepšie, iných nepoznám vôbec. Ja som vždy rád, ak každý podá svoj maximálny výkon a keď príde nejaké prekvapenie v podobe parádneho výsledku, to poteší aj mňa.

 

  1. Je niečo, čo by si chcel odkázať všetkým ligovým tímom?

Toto je dosť záludná otázka, ale asi len to, že nech si aj naďalej užívajú ligové kolá a vždy na nich hľadajú hlavne to pozitívne. Problémy treba riešiť s chladnou hlavou, slušne a vecne, aby nevznikali konflikty a my všetci, ktorí sa stretávame na súťažiach, sme mohli čerpať energiu z príjemnej, skoro až rodinnej atmosféry.
Prajem všetkým veľa úspechov do budúca.

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.