3.kolo RHLS 2018 – Spišský Štvrtok

Druhá júnová nedeľa sa v obci Spišský Štvrtok niesla v znamení RHLS. Tak ako každý rok, aj v roku 2018 zavítala RHLS do tejto malebnej obce, aby sa na skvelej trati na miestnom futbalovom ihrisku predviedli tie najlepšie tímy, ktoré liga ponúka. Tradične aj tento rok hrozilo, že priebeh súťaže sa nezaobíde bez poriadneho dažďa. Avšak práve tento ročník prebehol bez najmenších problémov a búrkové mraky, ktoré nás celé poobedie zastrašovali, sa našej obci oblúkom vyhli.
Vymodlené počasie teda konečne prišlo a práve kvalitná a suchá trať bola predpokladom naozaj skvelých časov. Príjemné slnečné popoludnie bolo lákadlom aj pre domácich fanúšikov a priaznivcov hasičského športu, ktorí mali k dispozícii chutné občerstvenie a vychladené pivko. Skvelí a spokojní fanúšikovia sú základ.
Pochvala patrí domácemu tímu, ktorý pripravil tie najlepšie podmienky a nič nebránilo tomu, aby 3. kolo RHLS, ktoré odštartovalo len s niekoľko minútovým meškaním, začalo v plnom prúde.
Ako prvý sa predstavil domáci tím mužov, ktorému velí a stále s ním aktívne štartuje nestarnúci Štefan Neuvirth. Napriek miernym stresom z príprav domáceho kola, muži na trati nezaváhali a predviedli výborný štrnástkový čas. Ďalšie štrnástky na seba nenechali dlho čakať a už čoskoro sa rozdiely v jednotlivých pokusoch líšili len o desatinky. Osem tímov zabehlo svoje pokusy pod 15 sekúnd. Väčšina z tímov zapisovala časy práve z prvých pokusov, iba pár tímov dokázalo svoje časy v druhom pokuse zlepšiť.
Z celkového počtu odbehnutých útokov v oboch kolách (48) bolo až 13 neplatných pokusov. Väčšinou šlo o nezapojený spoj, zaseknutý košík, nezostrelené terče alebo napr. v prípade domácich žienok, nevydarený štart. Väčšine tímov s neplatnými pokusmi sa však druhé pokusy vydarili až na dva mužské tímy, ktoré si z celého kola odniesli žiaľ len neplatné pokusy.
A ktoré z tímov to nakoniec dotiahli na popredné priečky? U mužov to boli družstvá: Štôla (14,31s), tesne za nimi sa držala Bystrá (14,32s) a ako tretie skončili Bijacovce (14,62s). U žien už tradične Spišský Štvrtok (16,88s), čas s ktorým žienky dosiahli rekord trate, ďalej Bijacovce (17,64s) a Smižany, ktoré súťažili mimo ligy (19,89s), čiže body si nezapisujú.
Najrýchlejšie prúdy boli v oboch kategóriách na ľavej strane, u žien zo Spišského Štvrtku s časom 16,78s a u mužov z Nižných Ružbách s časom 13,73s. Obom prúdarom patrí veľká poklona a naďalej platí, že látka sa dvíha čoraz vyššie.
Každým kolom je vidieť, ako sa tímy zlepšujú, posúvajú vpred, podávajú čoraz lepšie výkony a poradie v tabuľke sa pomaly premiešava. Sama som zvedavá, čo prinesú nasledujúce týždne. Tešíme sa na ďalšie kolo, ktoré sa už o dva týždne bude konať len pár kilometrov ďalej, v Spišskej Novej Vsi a všetkým tímom prajeme veľa športových úspechov.

Ivana Neuvirthová, DHZ Spišský Štvrtok

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.