7.kolo RHLS 2014 – Sp.Sobota

Dňa 16.8. sa konalo v poradí už 7. kolo Regionálnej hasičskej ligy Spiš, ktorého organizátorom bola Spišská Sobota. Po menších nezrovnalostiach sa nakoniec toto kolo konalo na ihrisku v Žakovciach, ktoré už túto sezónu jedno kolo ligy hostilo. Takže sme sa znova zišli v tomto krásnom prostredí. A ako to prebiehalo?

Podľa počasia v priebehu týždňa to vyzeralo dosť zle, keďže skoro stále pršalo a tak bola trať dosť premočená. No aj napriek tomu sa podarilo pripraviť kvalitnú trať, ktorá dúfam bola hodná kola RHLS. Na tomto mieste patrí veľká vďaka aj členom DHZ Žakovce, ktorý veľkou mierou prispeli k príprave trate. Ale dosť bolo podmienok poďme na priebeh súťaže. Tohto kola sa zúčastnilo spolu 19 družstiev z toho bolo 6 ženských. Mali sme tu dokonca aj medzinárodnú účasť keď nám svoje schopnosti prišli predviesť muži z SDH Provodovice.

Prvé pokusy nevyšli viacerým družstvám a tak sme boli svedkami až ôsmich neplatných pokusov. Najlepšie s týchto prvých pokusov vyšiel aktuálny líder tabuľky DHZ Revúčka, ktorý časom 14,63s ukázal že aj na tejto náročnej trati sa dá dať kvalitný čas. U žien po prvom kole dominovali dievčatá z Terňe, ktoré ale s časom 21 rovných určite spokojné neboli. V druhých pokusoch sa už podarilo všetkým družstvám svoj pokus dokončiť. V mužskej kategórii sa na prvom mieste zmena neudiala, najbližšie sa k Revúčke priblížila Štôla a to časom 15,40s za ktorými na treťom mieste skončila domáca Spišská Sobota s časom 16,08s. U žien bolo druhé kolo o niečo zaujímavejšie.

Všetky druhé pokusy sa vtesnali do časového rozdielu 1,32s keď prvý Spišský Štvrtok ako jediný mal čas pod 20s hranicou, presnejšie 19,42s. Za nimi skončil Odorín s časom 20,08s, tretie miesto obsadila Terňa s časom 20,15.

Víťazom gratulujem, ostatným prajem veľa úspechov v ďalších súťažiach a snáď sa uvidíme na budúci rok znova na kole RHLS organizovanom Spišskou Sobotou.

Ing. Dominik Šima, člen DHZ Spišská Sobota

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.