2.kolo RHLS 2024 – Ľubica

Regionálna hasičská súťaž Spiš: Druhé kolo v Ľubici prinieslo napínavé súboje a potvrdenie dominancie

Ľubica, 24. júna 2024 – Predposledný júnový víkend bol v rámci RHLS poriadne nabitý. V sobotu sme sa stretli v Spišskej Belej – Strážky a v nedeľu sa v Ľubici uskutočnilo druhé kolo RHLS, ktoré opäť prilákalo množstvo divákov a nadšených hasičských tímov. Súťaž prebiehala v príjemnej atmosfére a priniesla napínavé súboje v disciplíne útok s vodou.

Napínavé súboje a skvelé výkony

Na druhom kole sa zišlo 10 tímov v kategórií muži a 8 v kategórií ženy. Súťaž bola plná napínavých momentov a skvelých výkonov. Hasičské tímy predviedli svoje zručnosti a ukázali náročnosť tohto športu. Tímy pri snahe ísť na hranu svojho výkonu často chybovali a tak svoje útoky nedokončili.

Výsledky súťaže kategória muži

  1. DHZ Huncovce: 14,72 sekúnd
  2. DHZ Spišská Belá: 14,79 sekúnd
  3. DHZ Bijacovce: 14,88 sekúnd

Najrýchlejší zostrek a zároveň najrýchlejší prúdar bol  z Bijacoviec časom: 14,07 sekúnd

Výsledky súťaže kategória ženy:

  1. DHZ Odorín: 17,31 sekúnd
  2. DHZ Liptovská Teplá: 17,62 sekúnd
  3. DHZ Spišská Nová Ves: 17,71 sekúnd

Najrýchlejší zostrek a zároveň najrýchlejšia prúdarka bola  z Odorína časom: 16,40 sekúnd

Ohlasy účastníkov a organizátorov

Účastníci súťaže hodnotili podujatie veľmi pozitívne. Ocenili najmä výbornú organizáciu, kvalitnú trať, príjemnú atmosféru a kvalitnú konkurenciu. Organizátori vyjadrili spokojnosť s priebehom súťaže a poďakovali všetkým, ktorí sa podieľali na jej úspešnej realizácii. Obdiv patrí najmä našim mužom a mladým ženám ktoré boli na svojej len druhej súťaži a  popri tom zabezpečovali  hladký priebeh súťaže.

Hasičská súťaž ako oslava odvahy a spolupatričnosti

Regionálna hasičská súťaž Spiš je viac než len športové podujatie. Je to oslava odvahy, spolupatričnosti a dôležitej úlohy hasičov v našej spoločnosti. Je to príležitosť pre hasičské tímy z regiónu stretnúť sa, porovnať svoje sily a upevniť vzájomné vzťahy. Zároveň je to príležitosť pre verejnosť spoznať náročnú prácu hasičov a oceniť ich dôležitú úlohu v ochrane životov a majetku.

Daniel Gnebus – Veliteľ  DHZ Ľubica

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.