5.kolo RHLS 2019 – Revúčka

5. kolo RHLS sa po ročnej pauze znova presunulo na pôdu Revúčky. Tento krát sa bežalo na vylepšenom areáli, obohatenom o niečo podobné ako sú tartanové kocky. Vylepšený areál mal uľahčovať štarty a nábehy na základňu, čo myslím aj splnil.
V 1. kole padli iba 3 časy pod 15 sekúnd a tieto 3 časy vydržali až do konca na pohárových umiestneniach: tímy zo Žakoviec, Spišského Štvrtku a Bijacoviec. Žakovce s časom 14,33s (LP 14,16s) predviedli kvalitný útok, najmä vyrovnané nástreky, ktoré im priniesli 1. miesto. O 11 stotín pomalší, už aktuálni vicemajstri SR, boli chalani zo Spišského Štvrtku s časom 14,44s (PP 14,36s), ktorí taktiež predviedli vyrovnané nástreky. A nakoniec Bijacovce predviedli tretí najrychlejší útok v prvom kole, a to 14:59s. Za zmienku stojí nástrek pravého prúdara 13,65s! V prvom kole sa už toho veľa v mužskej katégórii nestalo, viaceré tímy svoje útoky pokazili (5x NP) alebo prestreky im pokazili pekne rozbehnuté útoky (Štôla, Stratená, Ekospol, Hronsek).

V ženskej kategórii sa zopakovalo to isté a to, že najlepšie 3 časy padli v prvom kole. Spišský Štvrtok žienky predviedli znova kvalitný útok 17,47s (PP 16,76s) a tieto dievčence sa nasledujúci deň stali Majsterkami Slovenska, za čo v mene RHLS gratulujeme! Druhý najlepší čas predviedli baby z Bijacoviec 17,64s (LP 17,28s), bol to veľmi pekne časovaný a dobre vypočítaný útok. Spišská Sobota s časom 18,63s (PP 18,60s) bola trocha sklamaná, lebo to vedia aj lepšie, no tento čas nakoniec vydržal ako tretí najrýchlejší.
V 2. kole sa z pohľadu diváka nestalo až tak veľa. Žakovce svoj pokus nevylepšili, no nástrek pod 14 sekúnd bol. Spišský Štvrtok a Bijacovce NP. Štôla s časom 14,62s (PP 14,56s) mali trocha neštastie na štarte s vybitou pištoľou a potom akési dlhé ukladanie prúdara na štart. V podstate štart bol odkladaný priliš dlho a myslím, že to im pridalo na nervozite a ten útok sa nevydaril ako mal. Ostatní sa pohybovali v hladine časov 15+, bolo pár nástrekov pod 15s (Spišská Stará Ves, Veľká Lúka, Revúčka). Za zmienku stojí útok domácich, ktorý bol perfektne rozbehnutý, no nešťastné pritvorenie ventila na rozdeľovači stálo domácich možno aj prvé miesto a bol z toho len nástrek na ľavej strane 14,23s.
U žien sa začalo druhé kolo po dobrých prvých pokusoch s druhými pokazenými u Spišského Štvrtku, Bijacoviec a Spišskej Soboty. Ihľany a Liptovská Kokava svoje časy v druhom pokuse dostali pod 20 sekúnd, no do prvej trojice sa neprebojovali.
Najlepší prúdari boli tento rok ako klasicky, ak nie každé kolo, za mužov Maťo Sekucia (Bijacovce – 13,65s) a v ženskej kategórii Miška Fedorčáková (Spišský Štvrtok – 16,76s).

U mužov sa iba druhý krát stalo, že dokázal zvíťaziť iný tím na pôde Revúčky ako domáci, a to mužskému tímu zo Žakoviec, ktorí tu vyhrali už druhý krát. Na druhom mieste Spišský Štvrtok a tretie Bijacovce. U žien to brali už štvrtýkrát za sebou dievčence zo Spišského Štvrtku. Druhé boli baby z Bijacoviec a tretia Spišská Sobota.

RHLS sa presúva z Gemera na Zamagurie do Spišskej Starej Vsi.

DHZ Revúčka

AdresaBijacovce 7, 053 06 Bijacovce

© Copyright rhls.sk -  2024. All Rights Reserved.